Süper Besin: Chlorella !


Yıl 2070. Uzaya seyahatlerin yapıldığı bir zamandayız. Eskiden Jetgiller’in kullandığı uzay mekiklerine biniyoruz. Toplu taşımada ise bunların daha genişlerini kullanıyoruz. Uçaklara gerek kalmadı. Robotlar bizimle beraber yaşıyor. Robot ailelerden oluşan komşularımız var. Parlak metalik giysiler çok moda. Gençler arasında en popüler olan dans ise robot dansı. Okula gitmeden çevrimiçi eğitim alıyorlar. Fakat yine de çok sosyaller. Geldik en önemli konu olan beslenmeye. Haplarla besleniyoruz. Sebze, meyve, et ürünleri, süt... Her şeyin hapı var. 2000’li yılların başlarında yaşamış olanlar, besinlerle aynı tadı alabildiklerini söylüyor. En temel besin maddemiz ise Chlorella hapları. Bu hapların içinde Chlorella adı verilen bir mikroalg var. Bu mikroalg sayesinde çok daha güçlü, sağlıklı, dirençli oluyoruz ve erken yaşlanmıyoruz. Gezegenimizin her yerinde Chlorella üretim merkezleri var. 





Tabi aslında 2070’te değilim. Gelecekten de gelmedim. Ben de sizin gibi 2013’teyim ve uçan bir aracım da yok. Yukarıdakilerin bir tanesi dışında hiçbir şey gerçek değil. O tek gerçek de Chlorella. Hem de yeni bir buluş filan da değil. Kendisi, bizden çok çok daha önce Dünya’ya gelmiş, içerdiği çok yüksek klorofil miktarı nedeniyle adını klorofilden almış bir mikroalg. 


Chlorella 2,5 milyar yıldır genetik yapısı değişmemiş, nadir bir canlı türü. Doğadaki en yüksek klorofil kaynaklı sebzelerden yaklaşık 22 kat fazla klorofil içeriyor. Çoğalma hızı hayli yüksek, 16 ila 20 saat içinde tek hücre dörde bölünüyor. Çok sert ve kalın bir dış kabuğu var. Özellikleri bunlarla da sınırlı değil. Yirmiden fazla vitamin ve mineral, nükleik asitler, enzimler, doğal beta karoten ve hamlif içeriyor. Vücuda alınan bu bileşikler hücre yenilenmesinde, enerji üretiminde, protein ve amino asit mekanizmasında ve vücudu çeşitli toksik maddelerin etkilerinden arındırmada görev alıyor. İçerdiği nükleik asitler bu bitkinin hızlı çoğalmasını ve hücrelerin kendini yenileyip gençleştirmesini sağlıyor. Selüloz çeperi ise sindirim sistemindeki ağır metallere ve zararlı kimyasallara yapışarak onları vücuttan uzaklaştırıyor. Chlorella’nın gelişim ve büyüme, bağışıklık sistemini güçlendirme, mide ve bağırsaklarda hazmı kolaylaştırma gibi başka faydaları da olduğu araştırmalar sonucu öğrenilmiş. Yani vücutta tam bir denge ve düzen sağlıyor. 

0 yorum:

Yorum Gönder