Güneş Enerjili Cep Telefonu

Bir Fransız girişimi olan SunPartner şirketinin geliştirdiği kalınlığı 0,5
milimetreden daha ince olan şeffaf ve fotovoltaik özelliğe sahip malzeme, güneş ışığından ve yapay ışıktan enerji elde edebiliyor. Kendi kendini şarj eden güneş enerjili telefon fikri yeni değil. Fakat daha önce gerçekleştirilen uygulamalarda fotovoltaik güneş gözeleri cep telefonunun arkasına yerleştiriliyordu. imageAncak bu, cihaz şarj olurken telefonun ekran üzerindeki özelliklerinin kullanılamaması anlamına geliyordu. Güneş gözelerini telefonun ön kısmına yerleştirmek ise daha zor.
Çünkü günümüz telefonlarının ön yüzü tamamıyla ekrandan oluşuyor. SunPartner’ın geliştirdiği fotovoltaik ve optik yüzey üretim aşamasında birleştiriliyor ve dokunmatik ekranın üzerine yerleştiriliyor. Şu an %90 şeffaflık sağlanmış durumda. Ancak şeffaflık arttıkça elde edilen enerji miktarı azalıyor. Bu teknoloji ile %70 şeffaflığa ulaşıldığında her santimetre başına 5,8 miliwatt enerji üretilebiliyor. Şirket 2014’te ikinci nesil fotovoltaik malzemeler kullanarak, elde edilen enerji miktarını iki katına çıkarmak istiyor.
Şirketin pazarlama müdürü Matthieu DeBroca, bu teknoloji ile telefonun bütün enerji ihtiyacının karşılanamayacağını ancak pil ömründe %20’lik bir artış sağlayabildiklerini söylüyor.

1 yorum:

DÜNYANIN VE KAİNATIN GİZEMLİ OLUŞUM DAMGALARI !... AV. İSMAİL BEŞİKTEPE- BURSA- TÜRKİYE

8 Kasım 2015 16:09 comment-delete

Yorum Gönder